אוכל נע

נגה אליאש זלמנוביץ

אוכל נע – תרבות אוכל מרחבית על ציר הזמן

איך מדובבים ארוחה בת 3000 אלפים שנה? התערוכה 'אוכל נע' נעה על ציר זמן בין עבר והווה במחשבות על עתיד; משרטטת מסלולי הגירה מעבר לים ובוחנת תרבות מקומית-מרחבית. בתערוכה משתתפים 22 יוצרות ויוצרים שנבחרו לאחר שהגיבו ל'קול קורא'. הם לקחו חלק בתהליך למידה משותף במהלכו פגשו את ד"ר טובה דיקשטיין, ארכיאולוגית קולינרית ואת אוצרת תערוכת הקבע, גלית ליטני. כמו כן יוצגו עבודותיו של הפסל והקדר, משה שק, באדיבות שולה שק וכן כלי ארכיאולוגיה בטכנולוגיית תלת ממד ממעבדת החפירות בתל צפית, אוניברסיטת בר אילן, בהנהלת פרופ' אהרון מאיר