חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אודות המוזאון

המוזאון לתרבות הפלשתים ע"ש קורין הוקם ע"י אריה אזולאי ורנה סיוון תחת השם "מוזאון אשדוד ע"ש קורין ממן" בשנת 1990. במוזאון הוצגו יצירות אמנות של בני העיר, תצוגה ארכיאולוגית שברובה הכילה רפליקות וכן תצוגות שונות בנושאים מגוונים.
בשנת 2013 עבר המוזאון שדרוג מהותי ונחנך מחדש תחת השם "המוזאון לתרבות הפלשתים ע"ש קורין ממן". המוזאון שינה את פניו הן מבחינה עיצובית והן מבחינה קונספטואלית כאשר הוא מתמקד בתרבות הפלשתית והפך למוזאון היחיד בארץ ובעולם העוסק בתרבותם של הפלשתים לכל גווניה.

החזון

המוזאון מעודד שיח על סובלנות, מתינות ורצון להכרת השונה. היכרות זו מתחילה מנקודה היסטורית קדומה מסיפור הפלשתים וממשיכה עד לימינו. על אף היותו מוזאון ארכיאולוגי המוזאון מספר סיפור אקטואלי, על-זמני וחסר תוקף על התייחסותנו אל השונה מאתנו הן מבחינה חברתית, דתית ולאומית. אנו במוזאון משקיעים משאבים רבים להפוך את הביקור לנגיש לכלל האוכלוסייה ולאנשים עם מוגבלויות בפרט. המוטו שמוביל אותנו הנו כבוד האדם וחירותו, שכן מדובר באבן יסוד בחברה הישראלית לראות בכולם שווי זכויות ושווים במהות. תערוכת הקבע מונגשת ללקויות ראייה-עיוורון, לקויות שמיעה-חירשות ולקות קוגניטיבית לרבות תקשורתית.

ב- 2014 קיבל המוזאון הכרה ממשרד התרבות והספורט.

סמליל המוזאון

דמות הציפור המעוטרת הינה מוטיב החוזר בתרבות החומרית הפלשתית. דוגמאות מוקדמות של הציפור נמצאו באזור אגן הים האגאי, כרתים ומיקנה – מקומות מוצאם של הפלשתים.

יש שמפרשים את מוטיב הציפור אצל הפלשתים כביטוי לחיפוש אחר מקום קבע חדש. ייתכן כי עבור החברה הנודדת בים סימלה הציפור את היבשה, מקום המבטחים בו ניתן לעגון ולהתיישב.

בעיטורי הכלים מופיעה דמות הציפור הפלשתית נוטה עם גופה קדימה אך ראשה מופנה לאחור. התנוחה הייחודית לציפור כמו מפרשת את תנועתם של הפלשתים שנעו קדימה, נדדו ממקום למקום וחיפשו מקום חדש להתגורר בו, אך בו בעת המשיכו להביט לאחור על המקום, המסורת והמורשת הרוחנית שאותה לא נטשו.

עם נדודיהם של הפלשתים והתמזגותם עם התרבות המקומית, – עברה הציפור גלגולים שונים, אך עודה מהווה שריד לעם שהטביע את חותמו הייחודי בהיסטוריה של עם ישראל.

 

קורין ממן ז״ל

קורין נולדה ב- 18/8/65 בקזבלנקה שבמרוקו, לרוזט וסלומון ממן. ב- 1982 סיימה קורין את לימודיה התיכוניים בהצטיינות, במגמה ריאלית בביה"ס Lycée Lyautey"" שבקזבלנקה.
את המשך לימודיה עשתה קורין בעיר האוניברסיטאית מונפליה, שם היא סיימה שנה ראשונה ברפואה ושנה שניה בפקולטה לרוקחות .קורין ביקרה בארץ עם קבוצת צעירים יהודים מצרפת. אהבתה לארץ ולילדים היו חלק בלתי נפרד מאישיותה. ב- 15/06/1984 יצאה קורין לחגוג את תוצאות מבחניה עם שתיים מחברותיה. בנסיעתה הייתה מעורבת בתאונת דרכים בה קיפחה את חייה. משפחתה ראתה בהנצחת שמה במוזאון אשדוד, עיר צעירה וצומחת בארץ ישראל, כחלק ממימוש חלומותיה של קורין.
המוזאון לתרבות הפלשתים ע"ש קורין ממן הוא נחמה פורתא למשפחתה. יהי זכרה ברוך.