הגלריה לתערוכות מתחלפות במוזאון לתרבות הפלשתים ע"ש קורין ממן עוסקת בתחומי התרבויות והאתנוגרפיה, המאפשרות הכרה עם מסורות ומנהגים בחתכי אוכלוסייה מגוונים בישראל. התערוכה הנוכחית מתמקדת במסורת הקולינארית של קהילות ישראל תוך הצצה למטבח הפרטי שלהם.
פעולת האכילה הינה בסיסית והכרחית לקיום האנושי וכלי בישול הם בין הכלים הקדומים בתולדות האנושות. התערוכה מתבוננת בסירים ובכלי האחסון למזון, חלקם בני המאה ה- 19, שבאמצעותם ניתן ללמוד על התנאים החברתיים של תקופתם. מעבר לתפקידו הפונקציונאלי, לעתים כלי בישול אוחז במשמעויות נוספות: סיפורם המרגש של בעלי הכלים ושל הכלי עצמו יודעים לספר כי בנוסף לתבשילים, הכלי משקף גם היסטוריה משפחתית וקהילתית משלו כאשר הנוכחים בסעודה מוזגים מאותו הסיר, אוכלים יחדיו ולעיתים אף חולקים אותה שותפות גורל. כך קיבלו הסירים והכלים בתערוכה זהות וסיפור חיים משלהם.
התערוכה נוסטלגית, מרגשת, ולרגע קל מחזירה את קהל מבקריה אל תוך המטבח הביתי של ילדותם "כמה נפלא להיפגש עם חפצים מן העבר אשר מזכירים תקופות של תמימות, משפחתיות, אווירה משפחתית… כמה נהדר להיווכח שהמוזאון מצא לעצמו לנכון להציג ולשמר את חפצי ההיסטוריה היהודית, העממית, הביתית והמשפחתית והכל על מנת שידעו ויזכרו זאת גם הדורות הבאים של ילדינו" (מתוך ספר הגעגוע המוצג בתערוכה בו רושמים המבקרים את זיכרונותיהם מבית סבתם).