כיתות ד'- ו'

סיפורי פלשת

הדרכה בתערוכה ״עולמם של הפלשתים״

מפגש בסביבה מוזיאלית בתערוכה המעודדת למידה חוויתית, משמעותית ומעשירה של פרקים נבחרים מתכנית הלימודים בתנ״ך העוסקת בתרבות הפלשתית. בתערוכה נחשף אל הממצאים הארכיאולוגיים שנמצאו במקומות המוזכרים במקרא. נגלה מי היו הפלשתים? מהיכן הגיעו? כיצד חיו? ולאן נעלמו? נשוטט בתערוכה, נפתח דיאלוג, נשאל שאלות, נחקור את תרבותם ונתנסה בתצוגה דיגיטלית אינטראקטיבית.

להעשרת החוויה אנו מציעים פעילות המחזה של סיפור תנ״כי שניתן לשלב בסיור המודרך.

משך הפעילות: שעה וחצי.

חוויה פלשתית

הדרכה בתערוכה, טעימה פלשתית וסיור בעיר.

חוויה של ביקור מודרך בתערוכה "עולמם של הפלשתים", טעימה מהמטבח  הפלשתי וסיור באתרים היסטוריים בעיר אשדוד.

 * הדרכה בתערוכה "עולמם של הפלשתים" – מי היו הפלשתים? מהיכן הגיעו? כיצד חיו? לאן נעלמו ומדוע נחרתו כה עמוק בתודעתו של עם ישראל? ההדרכה מותאמת לתוכנית הלימודים בתנ"ך.

* טעימה פלשתית – מתלבשים כמו פלשתים ואוכלים אוכל מסורתי בסגנון קדמוני.

* סיור בעיר אשדוד – גבעת יונה, מצודת אשדוד ופארק לכיש (מסלול בתיאום מול מחלקת שיווק ובכפוף לתנאי מזג אוויר).

משך הפעילות: 

הדרכה וסיור בעיר – שלוש שעות  

הדרכה ,"טעימה פלשתית" וסיור בעיר –  שלוש וחצי שעות.

קרמיקה בפיתה

הדרכה בתערוכה "אוכל נע – תרבות אוכל על ציר הזמן"

סיור חוויתי בתערוכה המעלה שאלות מעניינות על תרבות אוכל. מתי אכילה חדלה להיות צורך הישרדותי בלבד והפכה מקור להנאה? איך נוצרה תרבות האוכל העכשווית? ומה הגישו בצלחת של ימי קדם? נגלה חומרי גלם בגדלים לא שגרתיים, כלי אכילה מעניינים ונשאל שאלות על מנהגים וטקסיות. נשוטט בין המוצגים ונשחק בחלל סביב יצירות של אמנים ומעצבים. התכנית מותאמת לשכבות הגיל השונות.

משך הפעילות : שעה וחצי

שולחן יצירה

הדרכה בתערוכה "אוכל נע – תרבות אוכל על ציר הזמן" וסדנת פֵּטִיפוּרִים

מהו מזון ענקים? מה זה גד השדה? למה לפרג יש תרמיל? מדוע צלמת אספה כלים מן הים? ומה הקשר לכדים בהדפסת תלת ממד? סיור והדרכה חווייתית בתערוכה ״אוכל נע״, בשילוב יצירה בה ניצור עם חומרים מפתיעים ומעניינים בהשראת התערוכה. התכנית מותאמת לשכבות הגיל השונות.

סדנת פֵּטִיפוּרִים – הכנת מיניאטורות של מאכלים מפונפנים 

משך הפעילות : שעה וחצי.